Стоичков: Опетнихте ми името в Европа

Архив София

04-10-2012, 17:39

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

"Не разследват мен, аз помагам на разследващите", поясни Камата

Медиите в България са опетнили името на Христо Стоичков в Европа.

Това каза наставникът на Литекс, след като бе разпитан в сградата на ГДБОП заради серия негови изявления на тема "черно тото в България" и за липсата на дейност от страна на държавата по въпроса.

Бившият нападател на Барселона поясни, че в доста европейски медии е излязла информация, че той ще бъде разследван по подобни обвинения, а всъщност той помага на разследването. Тази дезинформации пък се получили по вина на българските медии, според треньорът на ловчанлии. Стоичков каза още, че нарочно днешната среща между него и ГДБОП е била направена публична, за да няма спекулации.

След днешния разпит на бившия национален треньор и футболист на България обаче стана ясно, че властите вече са имали среща по въпроса с президента на БФС Борислав Михайлов, а разследваното на т.нар. "черно тото" в страната продължава, разкри директорът на ГДБОП Станимир Флоров. До днес обаче не се знаеше, че той е бил разпитван по случая.

Самият Михайлов обяви преди няколко дни, че в последните три години в родната централа са постъпили 15 сигнала от УЕФА за манипулиране на мачове на територията на страната. БФС пък извади от Елитната юношеска група тима на Спартак Плевен, заради съмнения за евентуално участие на отбора в уреждане на футболни срещи.