София Утре: кой, кога, къде

Архив София

04-10-2012, 20:20

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

Най-интересното в столицата утре - 5-и октомври

Кръгла маса на тема „Информационните технологии в подкрепа на културната инфраструктура на София” ще се проведе в хотел Шератон София Хотел Балкан.

9.00 часа - Народното събрание ще заседава.

9.30 часа - състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Христо Монов, бивш изпълнителен директор на БДЖ ( чл. 219 от НК).

9.30 часа - състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Валентин Димитров (чл. 253 от НК ).

10.00 часа - на ул. “Георги Бенковски” 7 председателят на “Движение България на гражданите” Меглена Кунева ще даде пресконференция по въпроси на енергетиката.

10.00 часа - В Агенция „Пътна инфраструктура” ще бъдат отворени ценовите оферти на допуснатите участници в процедурата за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Определяне на изпълнител за извършване на независим одит по изпълнение на дейностите и отчитане на разходите по проектите от Оперативна програма „Трансгранично сътрудничество Румъния - България 2007-2013”, в зала 605, в сградата на АПИ.

10.30 часа - Гражданско движение „ДНЕС” и Фейсбук група „Не на данък паркинг” организират Поход на справедливостта пред Административен съд – София-град, ул. Георг Вашингтон 17.

11.00 часа - Дискусионният клуб за социална местна политика ще даде пресконференция на ул.”Позитано” № 20, зала 604 на тема „Защо хиляди деца отново останаха извън общинските детски ясли и градини?”.

11.30 часа -  в сградата на Федерацията на независимите синдикати от държавното управление и организации – КНСБ (ФНСДУО-КНСБ), ул.„Алабин” № 52, ет. 1, ще се проведе пресконференция с участието на представители на заведенията за социални услуги във връзка с исканията за увеличение на единните разходни стандарти за финансиране на заведенията за социални услуги и на заплатите на работещите в тях.

12.00 часа - пред сградата на Агенция „Митници”, вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков ще връчи ключовете на 30 нови, високопроходими автомобила на служители от отделите „Митническо разузнаване и разследване” от страната.

13.30 часа - състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Гюнай Сефер, Митхат Табаков и др. (чл. 212, ал. 5 от НК )

14.00 часа - В Агенция „Пътна инфраструктура” ще бъдат отворени ценовите оферти на допуснатите участници в процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Поддържане базирано на показатели на изпълнение на АМ “Тракия” и прилежащите пътни съоръжения и принадлежности в обхвата на Автомагистралата. Събитието е в зала 702, в сградата на АПИ.

14.00 часа - ще се проведе заседание на Висшия съдебен съвет (ВСС).

18.00 часа - в зала "Левентис" на Националния природонаучен музей ще бъде открита изложбата на Мария Рахова "Духът на Пирин в картини и бижута".