Даваме снимки и предложения във фейса за Бургас - културна столица на Европа

Архив Бургас

04-10-2012, 11:31

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Над 140 човека веднага се абонираха за страницата в социалната мрежа, която беше създадена вчера.

Новини, събития, снимки и видеоматериали за кандидатурата на Бургас за европейска столица на кутурата през 2019 година вече ще се качват и във фейсбук.

Страницата на инициативата “Бургас 2019” бе създадена вчера и бързо набира популярност. Там бургазлии могат да дават и свои предложения по темата, съобщиха от местната администрация.

“Това е мястото, където ще се споделя всичко около кандидатурата на Бургас, подкрепена от 13-те общини от региона. Тук ще се събират също мнения и предложения от граждани и неформални групи за инициативи в областта на културата”, обясняват създателите на фен профила в социалната мрежа”.

Над 140 човека веднага се абонираха за страницата. Една от последните инициативи на местаната администрация, свързани с кандидатурата на Бургас е конкурс за лого на морския град.

Най-добрият проект, който бъде избран за лого на града ни, ще се използва като символ на всички инициативи, свързани с подготовката за кандидатстване. На победителя местната администрация ще предложи договор за откупуване на авторските права срещу 2000 лв.

Сред изискванията за емблемата е в нея да е заложен автентичният смисъл на концепцията за Европейска културна столица, преплетен със специфичния дух на Бургас и региона. Освен това логото трябва да отразява общата визия за развитието на Бургас като модерен европейски регион, привлекателна културна и туристическа дестинация, място на традиции и иновации, на творчество и развитие, обясниха от общината. 

Предложенията могат да се изпращат до края на октомври на имейл media@burgas.bg. Другият вариант е да бъдат предадени лично на електронен носител в сградата на общината на „Александровска“ 26.