Бургас може да има завод за автобуси

Архив Бургас

04-10-2012, 14:42

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Терен в района на индустрялната зона на Бургас ще бъде даден на руски инвеститори за да правят завод за автобуси в Бургас, съобщи Красимир Стойчев.

"Най-голям интерес към съвместни проекти в областта на туризма, недвижимите имоти, строителството и млечната промишленост, прояви управата и бизнес средите в руския град Вологда".

Това сподели зам.-кметът Красимир Стойчев след като участва в подписването на меморандум за сътрудничество в повече от седем сфери с руския град преди дни. След посещението си заместник кметът по финанси в община Бругса, съобщи, че собственикът на автобусния завод във Вологда иска терен в Бургас за създаване на завод. 

"Над 90% решението това да се случи е взето. Все още обаче предстои да обмислим детайли от него. В момента изглаждаме подробностите. Инвеститорите ще изградят завода в Бургас, но в него ще работят българи", обясни още Красимир Стойчев. 

Той уточни, че предстои поредица от срещи, по специална програма, според която се очаква за Никулден голяма делегация от Вологда да посети Бургас.