Най-добрите панорамни ресторанти. Насладете им се!

Архив София

05-10-2012, 17:01

Снимка:

Sirocco managment

Автор:

Елза Парини

Всичко от Автора

Сайтът за пътешественици Trip Advisor "избухна" с травел класация

Сайтът за пътешественици Trip Advisor "избухна" с поредната класация според своите посетители, тя подрежда десетте най-добри панорамни ресторанти в света.

Какво по-силно усещане от това да почувстваш огромният мегаполис в краката си, погледа ти да се рее над светлините на многомилионни градове или до хоризонта на затихналият залив, няма нищо по-красиво от вечеря на покрива на света.

1. Luna Roof Top Tapas Bar
Сан Мигел де Алиенде, Мексико

„Най-добрата гледка от центъра, особено при залез, много романтично...”

Голяма част от посетителите на сайта хвалят гледката, обслужването и отношението към тях. Ресторантът на покрива на хотел Роузууд сервира приготвени на момента традиционни испански и мексикански тапас. В някой от коментарите си клиентите се оплакват от високите цени, но за бога не съм чувала за панорамен ресторант с ниски цени...

2. Ресторант Sirocco
Банкок, Тайланд

„Можете да видите целия град в краката си... Когато излязох на терасата, имах чувството, че летя ...”

„Сироко” е легендарен ресторант, намира се на покрива на 70 етажният небостъргач „Стейт Тауър” в центъра на Тайландската столица, една от най-високите сгради в Банкок и е част от хотелският комплекс „Лебуа”. Освен незабравимо преживяване и липса на каквито и да е забележки този панорамен ресторант и бар може да се похвали и с холивудско присъствие. Голяма част от действието на американската супер комедия „Последният ергенски запой 2” (The Hangover 2) се развива именно тук.

Зашеметяващи гледки от останалите осем, както и кратко представяне за тях, четете във Varnautre.bg