Българинът не е беден, има си спестявания, пресмята Борисов

Архив София

05-10-2012, 19:08

Автор:

Златко Желев

Всичко от Автора

Премиерът заръчва на министрите си да ходят в парламента и да заглушават лъжите на БСП

На правителственото заседание в сряда премиерът Бойко Борисов разпалено обяснява на министрите си как социалистите и Станишев постоянно лъжат, че българинът обеднявал все повече.

“И сега да излязат и да викат – гледай ГЕРБ какво направиха, обеднели хората. В същото време БНБ отчита рекордни постъпления на спестявания на гражданите. За да спестяват хората нали отнякъде са дошли тези пари?”, пита министър-председателят.

Борисов нарежда на социалния министър Тотю Младенов веднага да размножи последното постановелние на Тройната колиция, с което се вдигат пенсиите и постоянно да го размахва и показва, когато социалистите се заядат с настоящото правителство, че догодина предизборно вдигат пенсиите.

“С последното си постановление вдигнаха пенсиите преди да си отидат... Ние предизборно щели сме да вдигаме пенсиите….!? Но ние от първия ден, в който дойдохме ги вдигнахме. Следизборно вдигнахме пенсиите. И това постановление го размножете в по-голям формат, социалният министър да го вземе да го раздаде на депутатите в парламента, когато се обадят на тази тема да го извадят в парламента всичките и да го покажат. Е, това е наглост – тръгвайки си да вдигнеш пенсиите и да кажеш, че си вдигнал пенсиите, а ние да ги плащаме от първия ден”, ядосва се министър-председателят.

Бойко Борисов заръчва и на строителната министърка Лиляна Павлова да покаже на депутатите снимки от свлечения път Смолян – Девин - Кричим на „Цанков камък”.

„И чувам – да се видели какво ГЕРБ направили на Цанков камък и как го достроили. Представяте ли си това каква наглост, какъв наглец трябва да бъдеш…!? Всеки си говори каквото му дойде на акъл вече. Безотговорно говорене. И претендират за политическа класа”, възмущава се още премиерът.

“Същото беше с АМ „Люлин” – или трябва да я достроим или еди какво си, да няма магистралата. И Водното огледало, ако не бяхме дали в Кърджали тези 30 милиона ще ни осъдят и пак ще ги дадем да го достроим. За Дунав мост 2 – абсолютно същото. Просто на всяко тяхно такова изказване, защото те разчитат, че ние улисани в работата няма да ги чуем, което е факт. Аз разбирам ден-два след това какво бил казал. В момента, в който се изкажат по тема на министерствата – веднага след тях пресконференция и го обяснявате, веднага!”, заръчва министър-председателят на министрите си на изпроводяк.