Отложиха делото за синята зона в София

Архив София

05-10-2012, 20:27

Снимка:

БГНЕС

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

Докато съдът се произнесе окончателно, наредбата остава в сила

Съдът отложи за декември делото срещу платеното паркиране в София. Очакваше се днес да бъдат разгледани жалбите, внесени от Движение "Днес" и отделни граждани. Мотивът за отлагане на делото е, че една от жалбоподателките не се яви в съда. Междувременно около 1000 души се събраха на протестно шествие, за да кажат отново "не на данък паркинг". Докато съдът излезе с категорично решение по казуса "Синя зона" обаче, новите правила за паркиране остават в сила.

След дълги месеци на спорове, протести и обсъждания "Синята зона" влезе в съдебната зала. Пред погледа на протестиращи, община и граждански организации съдебният състав даде ход на делото и поиска да се запознае с няколко допълнителни жалби, които бяха внесени днес.

Шествието премина по жълтите павета и стигна до общината. Там протестиращите поканиха кмета да излезе на улицата при тях. В отговор председателят на общинския съвет Елен Герджиков също изрази надежда за бързо решение по казуса "Синя зона".

Участниците в шествието изразиха недоволство и от това как се отразяват протестите срещу Синята зона в медиите. И дойдоха пред БНТ, за да изразят тази позиция. Въпреки че екипите на обществената телевизия присъстват на всички прояви на протестиращите и дават гласност на техните искания във всички новинарски емисии.

Недоволните граждани се заканиха, че протестите срещу платеното паркиране в центъра ще продължат. Иначе докато съдът се произнесе окончателно, наредбата остава в сила.