Хотелиери искат от Бойко вето за временните обекти в Слънчев бряг

Архив Бургас

05-10-2012, 09:51

Автор:

Карина Кристиянова

Всичко от Автора

 „Основната причина Слънчев бряг да изглежда като „селски кокошкарник”, както заяви премиерът при едно от посещенията си в района, е наличието на голям брой временни обекти, смята шефката на Съюза на собствениците Елена Иванова.

Всички временни обекти на територията на курортен комплекс „Слънчев бряг” да бъдат окончателно премахнати, настояват от Съюза на собствениците.

В писмо изпратено до министър-председателя Бойко Борисов и председателя на Народното събрание Цецка Цачева се подчертава, че това е проблем, с който Съюзът се бори от години.

Независимо, че в не малка степен в този процес участват и част от нашите членове – собственици на такива временни обекти, ние, като обединение издигаме общия и обществения интерес над личния и категорично заставаме зад премахването им.

Бичът „сергии за гащи, чорапи и кинкалерия“ трябва да бъде изкоренен окончателно веднъж и завинаги, пише в писмото на хотелиерите. 

„Основната причина Слънчев бряг да изглежда като „селски кокошкарник”, както заяви премиерът при едно от посещенията си в района, е наличието на голям брой временни обекти, които, както с външния си неугледен вид, така и със стоките, които предлагат, не кореспондират по никакъв начин с висококатегорийната хотелска база и принизяват имиджа на курорта.

Слънчев бряг претендира да е перлата на българското Черноморие и затова трябва да се приведе в друг вид”, заяви шефката на Съюза на собствениицте Елена Иванова.