Финално: Надя Иванова ще лежи 14 месеца за убито на зебра дете

Архив Бургас

05-10-2012, 17:28

Снимка:

БургасУтре, архив

Автор:

Нели Димитрова

Всичко от Автора

Защитата на Надя се надяваше да убеди висшите магистрати да върнат делото за ново разглеждане, тъй като не бяха съгласни със заключенията на експертизата, съдът обаче потвърди решението на колегите си от Бургас

14 месеца зад решетките ще трябва да прекара бургазлийката Надя Иванова, която прегази 12-годишната Валя на зебрата пред Светомаркет през юни 2011-а.

Това е окончателното решение на Върховния касационен съд, което не подлежи на обжалване.

Делото тръгна на последна инстанция миналия месец. Защитата на Надя се надяваше да убеди висшите магистрати да върнат делото за ново разглеждане, тъй като не бяха съгласни със заключенията на експертизата.

Както БургасУтре вече писа съдебното решение бе обжалвана и от двете страни в процеса. Защитата на Надя претендираше за по-меко наказание, за да може тя да се грижи за сина си. Почернените родители на убитото момиченце пък настояваха за максималната присъда в условията на призната вина и съкратено съдебно следствие.

Върховният съд обаче изцяло потвърди решението на апелативните магистрати. Така Надя ще бъде принудена да прекара 14 месеца в затвор, а родителите на Валя ще трябва да се примирят със заниженото според тях наказание.