200 кошчета за фасове пазят чисто по паркове и такси стоянки

Архив Бургас

06-10-2012, 11:13

Снимка:

Славея Стоянова

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Причината са множеството сигнали за мизерията, която оставят таксиджии, които изхвърлят боклуците си директно на пътя. Местната администрация веднага се зае с проблема и за по-малко от седмица постави чисто нови контейнери за фасове на стратегически места.

Специални контейнери за фасове поставиха преди броени дни от община Бургас в районите на таксиметровите стоянки и в част от парковете по комплексите “Лазур”, “Славейков” и “Братя Миладинови”.

Причината на първо място са множеството сигнали за мизерията, която оставят таксиджии, които изхвърлят боклуците си директно на пътя. Местната администрация веднага се зае с проблема и за по-малко от седмица постави чисто нови контейнери за фасове на стратегически места.

“Кошчетата са поставени покрай стоянките на таксиметровите шофьори, тъй като имахме оплаквания, че те изхвърлят пепелниците си на земята с оправданието, че наоколо няма контейнери”, каза за БургасУтре шефът на дирекция “Опазване на околната среда” в община Бургас инж. Павлин Михов.

Той обясни, че новите контейнери са 200 на брой и припомни, че санкцията, предвидена от закона за замърсяване на тротоарите, тревните площи и улиците за юридически лица и еднолични търговци, е в размер до 50 хил. лв.

Новите контейнери за фасове са дарение на общината и са поставени съгласно Наредбата за опазване на обществения ред.

Читатели на БургасУтре обаче сигнализираха, че част от кошчета в градинката до Ритуалната зала са поставени на метри от детска площадка.

“Не мога да коментирам на този етап, но ако има нарушение контейнерите ще бъдат преместени”, заяви Михов.

Според последните поправки в закона дименето на площадките за игра е забранено, но в парковете и градинките или пък по автобусни спирки не е.