Смартфонът на бъдещето ще е в човешкия мозък

Архив Бургас

06-10-2012, 17:43

Снимка:

Getty Images/Guliver Photos

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Екип на Си Ен Ен представя своята гледна точка за развитието на технологиите

През последните 10 години виждаме как мобилните телефони се трансформират в своеобразни електрически швейцарски ножчета с безброй функции и допълнения.

Те заменят часовника, камерата, GPS-системите, алармите и много други уреди.
Но как биха изглеждали смартфоните на бъдещето? Екипът на Си Ен Ен представя своята гледна точка, разпространена от БТВ.

След пет години „Патентните войни” ще приключат с победител Apple. Компанията разполага с правата към много особености на дизайна, включително различните форми. Като резултат, конкурентите ще трябва да заложат на триъгълни и остри форми.

Още 15 години напред. А намесата на Google ще се появят смартфони, които ще предоставят увеличена реалност. Тези „смарточила” ще осигуряват постоянен поток от съдържание директно в зрителното полето на потребителя.

След изобретяването на „телефони очила” компаниите ще се впуснат в миниатюризацията в следващите 25 години. Технологията ще даде възможност за създаването на телефони за еднократна употреба.

50 години по-късно мобилните телефони ще се завърнат под формата на гривни. „Телефонът гривна”, както ще бъде известен, ще бъде конструиран да пасва точно на китката на потребителя. Устройството ще има функцията „гласова команда” и ще включва холограмен компонент, за да може хората да разговарят с приятелите си, все едно, че са до тях.

Технологията ще направи огромен скок след 75 години. Микрочип ще може да се инсталира директно в мозъка на човека. Както много други, Apple ще се включи в създаването му. Обаждания ще бъдат осъществявани само с мисъл. Но тази иновация ще има един недостатък – създателите й ще могат да контролират поведението на потребителите в опита си да отстранят някой бъг, например.

През 2112 година обаче цивилизацията ще се разпадне заради климатичните промени и рязката загуба на природни ресурси. Комуникациите ще се сведат до диалог между хората, които ще хвърлят камъни един по друг. Но бъдете сигурни – те все още ще се смеят с глас.