Подлезът на Баня Старинна окъпан в ярки цветове (снимки)

Архив Пловдив

07-10-2012, 13:02

Снимка:

Христо Андонов

Автор:

Петя Коленцова

Всичко от Автора

Графити показват Пловдив през очите на уличното изкуство и младите

За два дни трийсетина млади майстори на графити от Пловдив и цялата страна показаха с рисунки как възприемат Пловдив и емблематичните му места и сгради. От петък, когато стартира Стрийт Арт Фест "Пловдив – древен и вечен” подлезът на Баня Старинна вече не е това, което беше. Фестивалът на уличното изкуство приключва днес с шумен купон в клуб „Грамофон“.

„В подлеза вече може да видите част от Стария град, паметника на Съединението, Централна гара, Античния театър, анимационни и човешки образи, чрез които творците изразяват отношението си към града“, разказа Бекир Челик, зам-председател на сдружение „Младежки глас“, организатори на събитието.

Пред Баня Старинна вече е разположена сцена. Музика, танцова група и фокусник ще бъдат пъстрият фон на последния ден на Арт феста. „Докато майсторите на графити работеха в подлеза, в шатри разположени около Баня Старинна показвахме как от непотребни предмети можем да направим нови вещи или накити, които да ни радват и отново да ни служат“, добави Бекир.

Идеята е младите да се научат, че свръхпотреблението на предмети и е излишно. Те могат да правят полезни и красиви неща от стари вещи. „Така се научават да ценят труда си и да знаят, че сами могат да майсторят в ежедневието си“, каза още Челик.