Волен се жалва от Цецка на рожденика Путин

Архив Пловдив

07-10-2012, 15:35

Снимка:

ПловдивУтре, архив

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

Сидеров подари на Путин плакет на Народно събрание, значка на „Атака” и книгата си "Основи на българизма"

Волен Сидеров отиде на крака при руския президент Владимир Путин на 60-годишния му юбилей. Това става дни след като лидерът на „Атака” поиска обяснение от вътрешния министър защо е ходил на посещение в Турция и е разговарял с премиера Реджеп Ердоган, пишат колегите от СофияУтре.

Сидеров подари на Путин плакет на Народно събрание, значка на „Атака” и книгата си "Основи на българизма". Той навести рожденика в Москва и подчерта, че най-после Русия има управлението, което й е нужно. Сидеров допълнил, че отношенията между България и Русия трябва да се развиват, въпреки силния геополитически натиск.

„По-добре Европейският съюз да преговаря за членство с Русия, отколкото с Турция”, не пропуснал да отбележи националистът. Лидерът на „Атака” и цялата парламентарна група са в Москва на собствени разноски, за да вземат участие в организираните от Думата интерпарламентарни игри.

В събота Волен Сидеров се срещна с председателя на Руската Дума Сергей Наришкин и го информира, че председателят на НС Цецка Цачева е забранила командироването на „Атака”. Въпреки това, националистите са отпътували на собствени разноски, за да „демонстрират своето отношение”.

Сидеров и Наришкин са обсъдили състоянието на общите енергийни проекти между България и Русия. Лидерът на националистите заяви пред председателя на Руската Дума, че в България, под въздействието на управляващите, русофобията се засилва. Той го е уверил, че „Атака” е единствената партия, която се бори за укрепване на българо-руските отношения, предаде bTV.