Глобяват Левски за излъчването на мача с Литекс

Спорт

07-10-2012, 14:20

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Санкция от 10 000 лева грози "сините" заради това, че с решение на Тодор Батков излъчи дербито пряко в официалния си сайт

Санкция от 10 000 лева грози Левски заради това, че с еднолично решение на президента на тима Тодор Батков излъчи мача с Литекс пряко в официалния си сайт, съобщи "Тема спорт".

Както е известно, мачовете и от осмия кръг в "А" група не бяха излъчвани по телевизията, след като президентите на клубовете, представителите на Българския футболен съюз и телевизиите не стигнаха до споразумение помежду си на последната среща в София. Не е ясно дали има и какви са офертите към спортните сайтове за излъчване на мачовете онлайн, както и дали клубовете ще могат да продават правата за на мачовете си през целия сезон в пакет или само за определени срещи.

Това ще доведе до прецедента в българската футболна история феновете да не могат да гледат дербито между двата гранда ЦСКА и Левски на 20 октомври.

Преговорите по уреждането на сделката за телевизионните права продължават, но от клубовете са поставили едно условие, което ако не бъде изпълнено, мачовете до края на полусезона няма да се излъчват. Те искат да получат неизплатените си финансови бонуси за излъчването на мачовете от последните 2 сезона.