Цялостно реконструират бул. "Драган Цанков"

Архив София

07-10-2012, 11:40

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

Това е част от проекта за изграждането на кръстовището на две нива

Започна цялостна реконструкция на бул. „Драган Цанков” от бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” до Телевизионната кула.

Това е част от проекта за изграждането на кръстовището на две нива при Телевизионната кула.

Това съобщи пред журналисти зам.-кметът на Столична община Любомир Христов.

Изпълнението на проекта на бул. „Драган Цанков” се предвижда да приключи едновременно с кръстовището в края на месец ноември. Разширението и реконструкцията на бул. „Драган Цанков” е част от реализацията на проекта при кръстовището на Телевизионната кула.

За по-малко от два месеца бул. „Драган Цанков” ще бъде цялостно реконструиран. Паважната настилка ще бъде подменена с асфалтова, изгражда се канализация, нови тротоари и осветление. Ще има един цялостно функциониращ нов булевард. В рамките на реконструкцията се предвижда и частичен ремонт на моста на река Перловска при ул. „Граф Игнатиев” и бул. „Евлоги Георгиев” и реконструкция на кръстовището с цел възможност за преминаване в посока стадион „Васил Левски”, тъй като това е едно от местата, където се изпитват много затруднения при движението.

26 млн. лева е стойността на целия обект, включително Телевизионна кула, кръстовище на две нива. В края на октомври ще бъде пуснато в движение директното трасе по бул. „Пейо Яворов” и до края на месец ноември ще се работят локалите и бул. „Драган Цанков”. До края на месец октомври проблемите, които водачите изпитват при преминаването в района на Телевизионната кула ще бъдат поне на половина по-малко. Бул. „Драган Цанков” ще бъде малко разширен и по проект ще се получи четирилентов булевард, каза още зам.-кметът Любомир Христов.