Догодина ремонтират и "Цариградско шосе"

Архив София

07-10-2012, 12:19

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

Работата по всяка вероятност ще продължи цяло лято

Следващата година ще се извърши частична реконструкция на бул. „Цариградско шосе” в София

Това съобщи пред журналисти зам.-кметът на Столична община Любомир Христов, предаде "Фокус".

Предстои да се започнат тръжните процедури за избор на изпълнител, така че през зимата да могат да приключат всички формални срокове за избор на изпълнител и с началото на следващия строителен сезон се планира започване на реконструкцията, каза Христов.

Тя ще започне от входа на София откъм Околовръстния път и работата по всяка вероятност ще продължи цяло лято.

Любомир Христов призова шофьорите да използват алтернативните маршрути и да избягват преминаването през бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” – бул. „Драган Цанков”, ако това не се налага. Промени в движението на трамвая не се предвижда. Затварят се пътните платна при моста на Перловска река. Цялата рехабилитация на бул. „Драган Цанков” ще струва около 2,5 млн. лева – тротоари, осветление, пътна част. Дърветата ще бъдат запазени.
Около 23 млн. лева е реализираният бюджет за текущ ремонт, каза още зам.-кметът. Част от тези средства са използвани и за изграждане на няколко нови улици в „Манастирски ливади”-Запад, „Кремиковци”, реконструкцията на бул. „Бъкстон”.

Програмата за подмяна на шахтите в пътното платно, която продължава вече втора година и която дава много добри резултати, и има много добър отзвук от водачите, тъй като се преодолява проблемът с потъващите шахти. Програмата за текущите ремонти е изпълнена в голяма степен. Има улици, които подлежат на текущ ремонт. В края на октомври се планира отново заливане на пукнатини и фуги на някои от основните булеварди за съхраняване през зимата. Около 1800 потъващи шахти са подменени в рамките на последните две години. През следващата година се планира програмата да продължи.