No Doubt с първи албум от 11 години

Архив София

07-10-2012, 14:36

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

В "Push and Shove" стиловете ска и денс мюзик са комбинирани с характерната за 2012 г. звучност

Групата No Doubt с вокалистката Гуен Стефани днес слага край на 11-годишно мълчание.

Излиза новият диск на бандата - "Push and Shove", в който стиловете ска и денс мюзик са комбинирани с характерната за 2012 г. звучност.

No Doubt е сформирана през 1986 г. в Калифорния и става водеща група през 90-те с хитовете си "Just a Girl", "Don't Speak", "Hey Baby". Талантът на певицата Гуен Стефани и външният й вид, който напомня този на холивудска знаменитост, несъмнено допринесоха за успеха на групата. Излизането на предишния й албум "Rock Steady" бе последвано от голямо турне.

След него музикантите от групата решиха да си вземат дълъг отпуск. Гуен Стефани обаче не изчезна от авансцената. С платинено русата си коса и силно начервените си устни, тя стана модна икона. Гуен освен това издаде два соло албума и привлече медийното внимание с раждането на двете си деца.

"Никога не съм мислила сериозно за солова кариера, заяви певицата. Не съм вземала насериозно и милионите продадени копия от двата ми солови албума."

42-годишната Стефани разкри, че съпругът й, рокаджията Гавин Росдейл от бандата "Буш" въобще не слуша изпълненията на нейната група, защото музикалният й стил не му допада.

"Той никога не е бил фен на онова, което правим, поясни Стефани пред "Гардиън". Не мога обаче да кажа, че не ме смята за изумителна."