Бивш МВР министър връчи награда на бургаска строителна фирма

Архив Бургас

07-10-2012, 11:11

Автор:

Карина Кристиянова

Всичко от Автора

Престижното отличие бе получено от бургазлии по време на есенното издание на Международния технически панаир – Пловдив

Бившият министър на вътрешните работи Богомил Бонев награди бургаска компания за иновация в строителния бранш.

Връчването на престижното отличие стана по време на есенното издание на Международния технически панаир – Пловдив 2012, чийто изпълнителен директор е ексминистърът.

Двуслойната бетонна плоча „ЛЕО – паве” на едноименния бургаски завод за бетонови изделия  е един от 13-те български експоната, грабнали златен медал на панаира. Златните медали са отличие за продукти, отговарящи на европейски стандарти за качество и представляващи новост в своята област. Това е поредното признание за фирмата – тази година павето на „ЛЕО” спечели златен медал и на „Флора – Бургас”. То е патентовано от производителя и се произвежда само в Бургас.

Миналата година „ЛЕО” отвори в Бургас най-големия завод за бетонови изделия в Югоизточна България. Продукцията му е предназначена най-вече за инфраструктурното строителство заради автоматизираното производство, сериозните обеми и гаранцията. С бордюри и плочи на „ЛЕО” е изграден паркът в Карнобат, а сега предстои те да се поставят и по новите улици на Камено, които ще се ремонтират по европейски проект.

На Есенния панаир в Пловдив е отличена и друга бургаска фирма, в раздел „Машиностроене” – „Мари Бентц” ЕООД. Тя е представила хидравличен линеален компактен агрегат, произведен в Германия.

Общо 39 експоната на панаира са отличени със златен медал, като 26 от тях са чуждестранни, а 13 – български.