Предлагат Манджуков за почетен гражданин на Пловдив (снимки)

Архив Пловдив

08-10-2012, 11:41

Снимка:

ПловдивУтре

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Предложението вече е внесено за разглеждане в местния парламент

Петър Манджуков скоро може да бъде удостоен с титлата почетен гражданин на Пловдив. Предложението за това вече е внесено за разглеждане в местния парламент, обяви кметът Иван Тотев на пресконференция в заседателната зала на Общината. Там градоначалникът и видният бизнесмен сключиха договор за дарение на стойност близо 200 хиляди лева.

Тази помощ се отпуска безкористно. Дарението е провокирано от моя 70-годишен юбилей и желанието да помогна на родния си град, заяви на свой ред Манджуков. Той изтъкна, че е трето поколение пловдивчанин и макар да е обиколил много места, градът на Тепетата за него ще остане винаги на първо място. Меценатът заяви, че е получил пълно съдействие от ръководството на общината за своята инициатива. С кмета Тотев и неговия заместник Александър Държиков вече мисля, че станахаме приятели, заяви Манджуков. Той обаче категорично подчерта, че това няма връзка със слуховете за задкулисни игри и участие на негови форми в обществени поръчки, каквито се тиражират в някои медии.

На подписването присъства и пловдивският митрополит Николай. Той изтъкна, че заради добрите дела на бизнесмена, сред които и помощта му за строежа на църквата в ЖК Тракия,  епархията го е дарила с почетното звание архонт. Затова духовникът заяви подкрепата си Петър Манджуков да получи титлата почетен гражданин.