Пловдивската Downer Kill е най-добрата училищна група (СНИМКИ)

Архив Пловдив

08-10-2012, 15:00

Автор:

Мария Зверева

Всичко от Автора

Бандата пребори конкуренцията на групи от цялата страна

Ученическата група Downer Kill от Пловдив спечели „ГОЛЯМО МЕЖДУЧАСИЕ 4”.

Големият финал на специалното лятно издание на конкурса за най-добра училищна, организиран от D2, се състоя тази събота в Black Gold Park.

След като пребориха конкуренцията на групи от цялата страна, петте финалисти, събрали най-много гласове на сайта d2band.com показаха на какво са способни като свириха на живо и предизвикаха бурни емоции сред публиката. Chained Roze от Бургас, Fatal Fracture от София, Detriox от Търговище, Voltage от Дупница, Downer Kill от Пловдив се бориха с всички сили за голямата награда и показаха високо ниво не само в музикално отношение, но и като сценично поведение. Организаторите решиха тази година да дадат шанс и на още една група, която не влиза в петте с най- голям вот, да излезе на голямата сцена. Това бяха Fill In The Blank от София.

Кулминацията беше обявяването на групата победител. Безапелационно, за най-добра ученическа група на България за 2012, D2 избраха Downer Kill от Пловдив. Те получиха, освен обявената голяма награда - продуциране и запис на песен в професионално студио и заснемане на видеоклип.

Музикантите от D2 бяха толкова впечатлени от представянето на младите групи, че решиха да дадат повече награди. Група Fatal Fracture от София и група Voltage от Дупница получиха специални награди - продуциране и запис на песен в професионално студио. Група Chained Roze от Бургас получи специалната награда на  Music Space – 10 часа студийно време и карта за 50 % отстъпка в Toxity Studio за следващата една година!

Водещ на концерта беше Дидо от D2, който през цялото време даваше кураж и надъхваше бандите.

Downer Kill са група от една година и са в състав Ирина Пачаманова 18г. – вокал, Любомир Георгиев 17г. – вокал, Емилиян Арнаудов 16г. – китара/ цигулка, Звездомир Михалев 16г. – китара, Йоан Латровалиев 16г. – бас, Христо Момиров 16г. – барабани.

Конкурсното парче  на групата „Потопен” е по музика на Емилиян Арнаудов и текст на Ирина Пачаманова и Любомир Георгиев.