Откриха учебната година в Колежа по икономика и администрация

Архив Пловдив

08-10-2012, 15:17

Автор:

ПловдивУтре

Всичко от Автора

Тази година напълно безплатно в Колежа ще се обучават четирима студенти от домовете за сираци от цялата страна

Областният управител Здравко Димитров откри учебната година в Колежа по икономика и администрация в Пловдив.

„Има три опорни точки в живота на човек: труд – без него живот ни е немислим, знание и любов – без нея човек не може да върви напред. Обичайте се мили студенти, но и придобивайте знания. И се надявам че тези от Вас, които продължат да се образоват в чужбина, ще се върнат отново тук, в България, със своите знания! Преподаватели - бъдете по-търпеливи към вашите студенти и Вие някога сте били на тяхното място. Зраве и успешна учебна година!

С тези думи Здравко Димитров приветства студентите.

Студентите бяха поздравени още и от зам. ректорa на УНСС професор д-р Веселка Павлова. С висшето учебно заведение колежа има вече подписан договор и младежите ще могат да продължат да се обучават в степен магистър.

Колежът по икономика и администрация е едно от най-младите висши училища в България. Създаден е с Решение на 39-ото Народно събрание.

Тази година напълно безплатно, в изпълнение на социалната програмата на учебното заведение,  в Колежа ще се обучават  четирима студенти от домовете за сираци от цялата страна, а над 10 студенти ще учат с намалена такса.

От учебната 2012/2013 г. Колежът дава възможност за обучение в  две нови специалности – „Бизнес информатика“ и „Спортен мениджмънт“.