Жена почина в дупнишката болница при пиян лекар

Архив София

08-10-2012, 11:06

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

Назначена е комисия от здравни инспектори, които от утре започват проверка на цялата медицинска документация по случая

Жена на 35 години от Перник е починала в болница "Св. Иван Рилски" в Дупница.

При направена проверка с дрегер на лекаря във вътрешно отделение, където била настанена жената, е установено, че той е употребил алкохол, съобщи електронното издание struma.bg, цитирайки полицията в Кюстендил.

Инцидентът е станал вчера.

Павлина е била на гости на свои роднини в града. Преди 5 дни й става лошо и я докарват по спешност във „Вътрешното отделение" на общинската болница. Там се установява, че жената страда от бъбречна и чернодробна недостатъчност.

„Жената беше поставена на системи и филтър, но беше в кома 5 дни", обяви управителят на здравното заведение д-р Любомир Теушански.

Минути преди да издъхне роднини на младата жена подават сигнал в полицията в Дупница, че Павлина умира, а докторът на смяна е пиян.

На място е изпратен екип на РУП, който е направил тест с дрегер на дежурния лекар д-р Атанас Дамов. Резултатът е отчел 2,47 промила алкохол в кръвта. На д-р Дамов  е взета и кръвна проба.

По случая е образувано досъдебно производство за причиняване на смърт от неизвестен извършител заради това, че не са положени достатъчно грижи за пациента.

Назначена е комисия от здравни инспектори, които от утре започват проверка на цялата медицинска документация по случая. 

Ще бъдат взети също писмени обяснения от всички медицински лица в лечебното заведение, които имат отношение по случая.