Хайде към Балчик за сватба!

Архив София

08-10-2012, 21:05

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

Най-предпочитаното място за церемония в архитектурния парк "Двореца" е Римската баня или т. нар. Нимфеум

От 21 април до 6 октомври в Двореца в Балчик са сключени 52 брака, като до края на сватбения сезон, който приключва на 29 декември, има още 4 заявления за сватбени тържества. За самия 29 декември е насрочена и последната церемония.

С това Дворецът в Балчик продължава да бъде най-предпочитаното място за сключване на граждански брак в България, съобщава balchik.com.

Сайтът съобщава още, че смесените бракове за тази година там са едва 6, като в повечето от случаите булката е българска, а младоженецът - чужденец.

Най-предпочитаното място за церемония в архитектурния парк "Двореца" е Римската баня или т. нар. Нимфеум, но сватбени церемонии се организират и в „Плачещата градина" и цветните алеи на Университетска Ботаническа градина.

Църковните ритуали на територията на Двореца се осъществяват от отец Стратия, а мястото за вричане пред Господ е параклиса, построен от кралица Мария в непосредствена близост от Римската баня.

Доста от младоженците, които предпочитат изнесен ритуал, предпочитат и двете голф игрища - Блек Сий Рама и Лайт Хаус, намиращи се на територията на община Балчик.