Галя Милева: Сигурно ще погребем главата на антентатора, ако не я поискат

Архив Бургас

08-10-2012, 12:54

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Според съдебния лекар и депутат д-р Галя Милева главата на атентатора, която все още е в моргата на бургаската болница, може да бъде погребана на разноски на общината и здравното заведение

"Все още сме в хода на разследването. Работи се много, но този човек не е бил в базата данни, за да не бъде октрит до сега, с наличните ДНК и пръстови отпечатъци",

Това каза д-р Галя Милева, съдебният лекар, извършил аутопсията на главата на атентатора от летище Бургас.

Според нея, за да не бъде открит третият евентуален съучастник в терористичния акт, е възможно до този момент той да не е имал криминални прояви, поради което да не фигурира в общата база данни.

"Иначе главата продължава да бъде в моргата в Бургас. Сигурно ще я погребем по някое време. Разбира се очакваме, че ще има някакво движение, но докато върви разследването тя е веществено доказателство и докато някой не я поиска остава в болницата", заяви депутатът от ГЕРБ. 

Тя предполага, че ако се наложи главата да остане в Бургас, без да бъде изискана от никого до края на разследването, може да се наложи тя да бъде погребана на разноски на болницата и общината.