СДС зове за бойкот на референдума за "Белене"

Политика

09-10-2012, 14:41

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Вместо допитване – спортен съботник, предлагат сините

В декларация до медиите Съюзът на демократичните сили призова за бойкот на планирания референдум за бъдещето на АЕЦ "Белене". В документа, гласуван на днешния НИС на сините, се казва:

Референдумът за АЕЦ "Белене" е лъжа!

Лъжа е, че с изграждането на нова АЕЦ, токът ще поевтине, както е лъжа, че в бъдеще ще има недостиг на електричество. Лъжа е, че цените на тока ще са толкова космическо високи, че без „Белене” няма да оцелеят нито българският бит, нито българската икономика. Лъжа е и че няма други алтернативи за енергийната система на България. А най-голямата лъжа е, че проектът АЕЦ „Белене” е свобода. Точно обратното – АЕЦ „Белене” е обвързаност и икономическо робство за бъдещите поколения. Целият проект е обвит в лъжи и референдумът за него е поредният опит тези лъжи да бъдат скрити и опаковани в една демократична обвивка, с цел обществото да бъде подведено.

Референдумът за АЕЦ "Белене" е измама!

Целият проект е заченат в измами, кражби и корупция. Въвличането на всички българи в референдум е поредната измама. Под предтекст, че в дискусията „за” и „против” „Белене” ще бъдат казани всички истини за проекта, БСП иска да подлъже обществото да участва активно в допитването. Целта е ясна – да се осигурят гласовете на минимум 4 милиона български граждани, като в противен случай референдумът няма да е легитимен и няма да постигне начертаните от БСП цели, а резултатите от него няма да са законни и задължителни. В БСП не искат да покажат фактите, такива каквито са, те искат просто вие да участвате, за да може традиционният им електорат, неинформиран, оплетен в лъжи, партийна пропаганда и пристрастие, на база единствено на партийната повеля, да вземе решението вместо вас.

Референдумът за АЕЦ "Белене" е политически театър!

Тази постановка, има за цел цялата отговорност за измамата „Белене” да се понесе от заблудената публика. Защото БСП знаят, че извършват предателство спрямо българските интереси и не искат да носят тази отговорност. Искат да я носите вие.

В декларацията от СДС призовават всички българи да кажат "НЕ" на проекта „Белене”, като не участват в него.

От синята централа допълват, че в деня на допитването ще организират национална кампания с различни спортни и културни събития.

"Призоваваме всички вместо да се явят пред урните, да отидат да спортуват, да посетят кино или театър, да се разходят сред природата. Бъдете със семейството си и хората, които обичате, но не участвайте в най-голямата измама в българската история, планирана и организирана от БСП", завършват от Раковска 134.