Купеният вот е демоде! Вотът се краде, ревнаха от ДПС

Политика

09-10-2012, 16:36

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Хората на Сокола и БСП с конференция за изборите догодина

Приоритет на ДПС е възпрепятстване кражбата на вота, защото вече не се купуват гласове, а вотът се краде, обяви депутатът от движението на Сокола - Христо Бисеров.

Той обяви, че на 20 октомври в София ще се проведе международна конференция на тема "Европейски стандарти и практики за провеждане на избори. Изостава ли България".

Конференцията е инициирана от евродепутатите от БСП и ДПС и със сериозно участие на представители от Европа и ПАСЕ.

"Темата е много актуална в навечерието на приемането на второ четене на промените в Изборния кодекс, на фона на провеждащите се частични избори и на фона на заявеното от много политически формации опасение, че предстоят тежки манипулации на изборите следващата година", посочи Бисеров.

На свой ред депутатът Алиосман Имамов обяви, че усещането, че в България демокрацията е в опасност не е само усещане, а реална опасност.

"Изборите в село Туховище могат да бъдат определени като грозна демонстрация на недемократични практики от управляващата партия ГЕРБ", каза той.

По негова информация след приключването на изборния ден комисията излиза с решение, че кандидатът на ДПС печели изборите с 2 гласа. След проверка на невалидните бюлетини е открита такава, която подкрепя кандидата на ГЕРБ и е призната, въпреки че едната от чертите на използвания за маркиране на избора Х e повторена.

"Такава бюлетина в миналото е използвана за повод да бъдат касирани изборите, а сега се използва, за да може кандидатът на ГЕРБ да си осигури балотаж", заяви Имамов.

Той алармира и за натрапчивото присъствие на полиция, като на 20 избиратели се падал по един полицай.

"Много от възрастните хора споделиха, че това им напомня на Възродителния процес", каза още Имамов.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен