Купеният вот е демоде! Вотът се краде, ревнаха от ДПС

Политика

09-10-2012, 16:36

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Хората на Сокола и БСП с конференция за изборите догодина

Приоритет на ДПС е възпрепятстване кражбата на вота, защото вече не се купуват гласове, а вотът се краде, обяви депутатът от движението на Сокола - Христо Бисеров.

Той обяви, че на 20 октомври в София ще се проведе международна конференция на тема "Европейски стандарти и практики за провеждане на избори. Изостава ли България".

Конференцията е инициирана от евродепутатите от БСП и ДПС и със сериозно участие на представители от Европа и ПАСЕ.

"Темата е много актуална в навечерието на приемането на второ четене на промените в Изборния кодекс, на фона на провеждащите се частични избори и на фона на заявеното от много политически формации опасение, че предстоят тежки манипулации на изборите следващата година", посочи Бисеров.

На свой ред депутатът Алиосман Имамов обяви, че усещането, че в България демокрацията е в опасност не е само усещане, а реална опасност.

"Изборите в село Туховище могат да бъдат определени като грозна демонстрация на недемократични практики от управляващата партия ГЕРБ", каза той.

По негова информация след приключването на изборния ден комисията излиза с решение, че кандидатът на ДПС печели изборите с 2 гласа. След проверка на невалидните бюлетини е открита такава, която подкрепя кандидата на ГЕРБ и е призната, въпреки че едната от чертите на използвания за маркиране на избора Х e повторена.

"Такава бюлетина в миналото е използвана за повод да бъдат касирани изборите, а сега се използва, за да може кандидатът на ГЕРБ да си осигури балотаж", заяви Имамов.

Той алармира и за натрапчивото присъствие на полиция, като на 20 избиратели се падал по един полицай.

"Много от възрастните хора споделиха, че това им напомня на Възродителния процес", каза още Имамов.