Анимационерите се завръщат с концерт на 9 ноември

БГ Музика

09-10-2012, 18:26

Снимка:

Строежа

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Авангардната формация свири с басистката на Moby

Преди няколко седмици се заговори за завръщането на Анимационерите на музикалната сцена. Е, вече е факт. Първият им концерт след близо двегодишна пауза ще бъде на 9 ноември, петък, в клуб Mixtape 5.

Заедно с музикантите ще се изяви и басистката на Moby - Светлана Василева.

В състава на групата влизат Георги Згуров-Гурко (вокали), Николай Бекриев-Заека (китари), Цветан Методиев (синтезатори и програминг), Владимир Василев - барабани.

Светлана от години живее във Великобритания, а родната публика имаше възможността да я види и чуе на концерта на Moby в рамките на Spirit of Burgas 2011.

Скоро ще бъдат обявени още специални гости за концерта.

Билети за концерта се разпространяват в мрежата на Ticketstream като първите 100 билета са на цена 8 лева, а останалите ще бъдат по 10. Организаторите от клуб Стрежа обявиха,, че в продажба ще бъдат пуснати 500 билета.

Анимационерите са сред най-култовите български групи от края на 90-те. Те се събират през февруари 1997 г., като обединяват членове на активните по това време Сбогом, Жозефа и Lacrima Christi. На годишните музикални награди на ТВ ММ през 2000 г. получават награда за „Най-добър рок-алтернативен хит“ за песента „Красива Лулу“, а през 2004 г. за „Най-добър албум“ за „Плюс“. Анимационерите са инициатори в създаването на независимата организация "Жълта Музика", заедно с Babyface Clan, Bluba Lu, Уикеда и Остава.