Разследват Христо Стоичков за побой в САЩ

Спорт

09-10-2012, 21:22

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Камата фраснал български журналист в Чикаго

Полицията на американския град Чикаго разследва Христо Стоичков по обвинение в побой над български журналист. Това заяви пред "Труд" дежурният офицер г-жа Кубиерт от Първо районно полицейско управление в Чикаго. В полицейския доклад към преписката е записано, че "жертвата е ударена със свит юмрук от Стоичков". По случая работят детективи, каза още полицай Кубиерт, пише SPORTLINE.BG. Тъй като не става дума за тежко криминално престъпление, най-вероятно Стоичков ще може да напусне страната.

Инцидентът е станал на 8 октомври около 19,30 ч местно време на тържеството за 15-ата годишнина от основаването на футболния клуб "Чикаго Файър" в Историческия музей в Чикаго. Христо Стоичков нападнал главния редактор и издател на местния вестник "България Сега" Светлозар Момчилов, който поискал да вземе интервю от него, твърди потърпевшият.

Футболистът го ударил в челюстта и накрая го заплашил, че ако опише случая във вестника си, ще му "отреже главата", разказа пред "Труд" Момчилов.

След преживения шок Светлозар Момчилов потегля с колата си към дома си, който се намира в предградията на Чикаго на около 50 км от мястото на инцидента. Към полунощ, той се поуспокоява от шока и решава да потърси правата си. От местната полиция му казват, че трябва да подаде жалба за случилото се в районното управление до Историческия музей, където е станал инцидентът.

Жалбата на Момчилов срещу Стоичков е внесена и заверена под № hv510267 в чикагската полиция. Простъпката е описана като battery. На български терминът се превежда като телесна повреда, обида чрез действие, словесна атака, нападение, побой, обида чрез действие.

Пред "Труд" Момчилов сподели, че когато го попитали иска ли Стоичков да бъде арестуван, той е потвърдил и е отвърнал, че иска да се спази законовата процедура.

Суперзвездата на българския футбол Христо Стоичков е известен с буйния си нрав и необмислени постъпки. Ден преди инцидента пред кореспондента на "Труд" Камата заяви, че българските журналисти са "най-големите тъпаци, за които, като вземеш една лопата и да им разбиеш с нея главата".

Припомняме, че през април 2008 г. Стоичков удари и фоторепортера на в."168 часа" Любомир Асенов в ресторант "Барка дел Саламанка" в Барселона. Колегата опитал да му направи снимка.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен