Под прикритие: Инвестиционни интереси към Бургас и работа за над 300 души

Мисия Бургас

09-10-2012, 00:00

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Големи компании искат да инвестират в града ни за реализиране на мащабни икономически проекти, проблемът е, че и други общини се опитват да ги привлекат

Големи компании имат интерес към инвестиции в Бургас, които могат да доведат до разкриването на повече от 300 постоянни работни места, научи Burgasutre.

Голяма българска компания проучва града ни за реализирането на мащабен икономически проект, той обаче на този етап се пази в тайна от общинска администрация, тъй като други големи общини имат желание да предложат терени на инвеститорите.

"Все още сме в процес на преговори с няколко големи фирми от страната и чужбина, които имат идея за дългосрочни вложения в Бургас. Не е редно обаче, преди да се финализирали нещата да ги оповестяваме, тъй като и други градове имат интерес към тях", сподели зам.-кметът по финанси в община Бургас - Красимир Стойчев.

Той уточни, че на този етап три фирми се интересуват от възможността да изградят заводи в Бургас.

"Ако нещата вървят нормално и имаме късмет през следващите две години могат да бъдат разкрити много работни места, в случай че инвестиционните намерения се реализират", каза още г-н Стойчев.