Проектът за хоспис и онкополиклиника - готов, започват го догодина

Архив Бургас

09-10-2012, 12:32

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Вътре ще има микробиологична лаборатория, кабинети, медицинска статистика, регионален раков регистър и легла за краткосрочен престой до 12 часа

Мащабният проект за изграждане на хоспис и поликлиника за раковоболни към онкоцентъра е готов и най-вероятно ще стартира догодина.

„Убеден съм, че общинските съветници ще подкрепят предложението ми за финансиране в проектобюджета за 2013-а, защото стотици хора се нуждаят от професионална помощ в битката си с тежкото заболяване“, заяви кметът Димитър Николов.

Със средства от своя бюджет във финансирането на строителството ще се включи и самият онкологичен център. До момента той е единственият в Бургаско и Ямболско и приема около 40 000 души годишно.

Сградата предвидена за проекта е четириетажна. В нея медицински екипи ще предоставят координирана грижа за всички пациенти с напреднал стадий на различни ракови заболявания, обясниха от местната администрация.

Проектът предвижда микробиологична лаборатория, специализирани и консултативни кабинети, медицинска статистика, регионален раков регистър, легла за краткосрочен престой до 12 часа.

Хосписът ще се намира на четвъртия етаж. На всички нива са предвидени и съответните сервизни и санитарни помещения, обясниха още от общината.