Да намериш партньор за 6 минути

Архив Бургас

09-10-2012, 13:35

Снимка:

webstaurantstore.com

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Този вид срещи набират такава скорост, че вече са измислени най-различни формати. Понякога хората са с вързани очи или пък вместо да си говорят, трябва да рисуват.

Да се влюбиш в някой само за шест минути. Звучи почти невероятно, но се оказва възможно и дори нерядко срещано. Доказателство са така наречените "бързи" срещи.

Непознати сядат един срещу друг в заведение за няколко минутен разговор в опит да срещнат своята половинка.

Speed dating или бързи срещи са силно разпространени в  Америка, но с пълна сила навлизат и в Европа. Само за няколко години и у нас нараства интересът към тях. Засега в София и Пловдив се организират такива срещи, а екипът, който ги осъществява, отчита, че резултатите са повече от добри.

"Имаме няколко двойки, които са от доста дълго време заедно, едната от тях - повече от година. Надяваме се скоро да имаме сватби и деца", разказва Светослв Димов, един от организаторите на "бързите срещи" пред tv7.

Хората за срещите са разделени на възрастови групи. Най-силен интерес има в групата от 25 до 35 години. По-често дамите предпочитали да присъстват с техни приятелки.
"След няколко срещи хората се отпускат, започват да си говорят по-свободно. Иначе всички се притеснват малко в началото, но това бързо минава", обяснява Кристина Йоцова

В забързаното ежедневие, в което не остава много време за социални контакти, Димитър Стоянов намира решение за приятна среща, именно чрез speed dating. Научава за тях от "Фейсбук" и вече няколко пъти се включва. Все още обаче не е открил мечтаната половинка.

Този вид срещи набират такава скорост, че вече са измислени най-различни формати. Понякога хората са с вързани очи или пък вместо да си говорят, трябва да рисуват.