Три нови мола отварят врати в столицата

Общество

10-10-2012, 11:35

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Единият ще е най-големият в страната

Още три мола отварят врати в столицата, съобщи агенция economymagazine.bg. Това са Paradise center, Bulgaria Mall и Sofia Ring Mall.

С тях броя на огромните магазини в София става близо десет.

Paradise center ще отвори варти на 1-ви март. Той е разположен между бул. "Черни връх" и ул. "Сребърна". С площ от 83 хиляди квадратни метра той ще е най-големият мол в страната.

Paradise center е обявен и за първия лайфстайл мол в България, тъй като освен търговски обекти ще предложи на посетителите си и голям спектър от забавления. 30% от неговата площ ще е заета със зони за забавления. Сред наемателите му ще бъдат Inditex, H&M, както и други популярни модни марки. Представени ще бъдат и веригите McDonald`s и KFC. Френската верига супермаркети Carrefour ще присъства със своя формат Carrefour Planet. Концепцията включва изключително голямо разнообразие от стоки и до този момент е непозната за българския пазар, обясниха от Forton.В мола ще се помещават и 14 кинозали на Cinema City, забавления и игри от Playground, Orange фитнес комплекс с басейн. Paradise center ще се откроява и с целогодишната си ледена пързалка, заведенията с огромни тераси, гледащи към Витоша и Южния парк и с атракциона в стил "София Ленд", простиращ се на 8 хил. кв. м.

Bulgaria Mall пък трябва да отвори врати на 1 декември. Той се намира между бул. „Тодор Каблешков“ и бул. „България“ и разполага с 34 хил. кв. м. търговска площ. Броят на магазините ще е 150.

Търговският център ще включва четири подземни паркинга и хипермаркет от веригата Carrefour от приблизително 5,600 кв. м. площ.  Паркингът ще осигурява повече от 1,100 места с удобни входове до всеки подземен етаж. Сред по-големите наематели, които вече са сключили договор са H&M, кино „Арена”, „Технополис“, „Хиполенд“ и други. Известния британски универсален магазин Debenhams ще стъпи на българския пазар с първи магазин именно в този мол.

В последните месеци на 2013 г., е планирано да заработи и търговският център Sofia Ring Mall, който се строи до магазина на ИКЕА на Околовръстното шосе в София, пише "Стандарт".Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"