ДПС – Варна се разцепи

Политика

10-10-2012, 14:55

Снимка:

ВарнаУтре

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Междупартийни скандали с морски привкус

ДПС - Варна се разцепи.

След принудителното отстраняване на общинския съветник от ДПС доц. д-р Медиха Хамза, предшествано от елиминирането на д-р Людмил Цветков и д-р Янко Станев, като избрани общински съветници на ДПС - Варна, ние долуподписаните председатели на местни съвети и активисти на ДПС в град Варна подаваме оставка и напускаме ДПС заедно с всички членове на нашите организации, се заявява в декларация на активсти от ДПС.

"Смятаме, че са нарушени основните ценности и политически правила в партията. Кликата Йордан Цонев, Ерджан Ебатин и Кадир Кадир умишлено убиват демократичния мултиетнически характер на ДПС и стъпкват идеите и политическите действия на всеки интелигентен човек в ДПС-Варна.

Въпреки жалбите и сигналите до ръководството на ДПС не се взеха мерки срещу грубите, силови действия и заплахи от Йордан Цонев. Нещо повече на последната Общинска конференция на ДПС - Варна присъстваха, като делегати само двама християни. За да служи организацията само на няколко човека и фамилии се съсипват човешки съдби и така политическата действителност в ДПС - Варна се върна в периода преди 2005 година наречен от Ахмед Доган "Заспи".

Сегашният период се нарича от депесарите "Умри". Ние не желаем да ставаме част от игрите на кликата на Йордан Цонев, Ерджан Ебатин и Кадир Кадир и да носим отговорност за действия, които противоречат не само на устава на Движението за права и свободи, но и на Хартата за правата на човека", заявяват в своята декларация Гошо Танчев, д-р Людмил Цветков, Светлозар Тодоров, Николай Венков, Ивайло Баргазов, Емил Иванов, Росица Панайотова, Венера Петрова, Симеон Киряков и Иван Недялков.