Зумба надпревара разкършва Тепетата

Животът

10-10-2012, 00:00

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Всеки може да участва в конкурса „Зумба фейс Пловдив 2012”

Всеки любител на горещите ритми под Тепетата, незвисимо от пол и възраст, ще може да се включи в конкурса „Зумба фейс Пловдив 2012”. Записването за денс надпреварата вече започна на фейсбук страницата на инициативата. Желаещите трябва само да изпратят своя снимка и по възможност видеоклип с тяхно изпълнение. След това те ще преминат през кастинг, който да излъчи състезателите в надпреварата. Единственото условие е танцьорите да не са професионалисти, посочват организаторите.

 

Трите кръга на състезанието ще се водят от Веси и Снежи от клуб Нитро. Двете чаровни сестри са вицешампионки по спортни танци. Те се занимават със зумба от няколко години и са запалили стотици по този стил, който комбинира латино танци с аеробика и елементи от бойни изкуства. Според момичетата инициативата е достъпна за всички възрасти, като могат да се включат и хора без никакъв опит. Ентусиастите могат сами да научат някой танц от качените в интернет клипове. При зумбата няма сложни стъпки за запомняне. Изисква се само желание, енергия, координация и усмивка. Този танц носи стройна фигура и добро настроение, категорични са Веси и Снежи.

 

По план финалът на надпреварата ще се проведе в дните около 23 ноември в клуб Stage 51. Тогава ще се събере жури от популярни лица, които ще оценяват както способностите, така и духа на състезателите. За първото място е приготвена специална зумба награда. Другите участници също няма да си тръгнат с празни ръце. Специална томбола пък е подготвена за публиката на денс фиестата, която организаторите се надяват да се превърне в ежегодна традиция.