Кола на шеф на КАТ снимана с 26 км над разрешеното

Архив Бургас

10-10-2012, 08:48

Снимка:

в. 24 часа

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Зад волана на семейния роувър обаче не бил гл. инспектор Богдан Милчев, а съпругата му която отивала на работа, отговориха от КАТ и показаха снимка от нарушението.

Камера заснела автомобила на шефа на Пътна полиция в София да се движи с 26 километра над разрешените, научи в. "24 часа" от анонимно писмо.

Зад волана на семейния роувър обаче не бил гл. инспектор Богдан Милчев, а съпругата му която отивала на работа, отговориха от КАТ и показаха снимка от нарушението. Електронен фиш за 100 лева глоба бил издаден първо на полицейския началник, но документът по-късно бил анулиран и преиздаден на името на съпругата му, както се постъпвало в подобни случаи.

“Превишението на скоростта е заснето на 23 юли 2012 година на бул. “Цариградско шосе” преди кръстовището на Орлов мост. Колата се е движела със 76 км в час при разрешени 50 км/ч”, съобщи началникът на сектор "Видеоконтрол" в столичния КАТ Биляна Тонева.

Тъй като автомобилът бил собственост на гл. инспектор Милчев, автоматично електронният фиш за 100 лева глоба бил издаден на негово име.

“След като данните бяха получени при нас видях, че документът е на името на началника ни и веднага му докладвах, заедно със снимката, на която се вижда, че зад волана седи жена”, разказа инспектор Тонева. Тя обясни, че както се процедира в стотиците подобни случаи, шефът на КАТ попълнил декларация, че не той, а съпругата му е карала колата и приложил копие от нейната шофьорска книжка. Така фишът бил пренаписан на нейно име. По-късно глобата от 100 лв. била платена. Семейство Милчеви не са се възползвали от възможността ако платят дължимата санкция до 14 дни да внесат с 30 процента по-малко или 70 лева.

“Мисля, че фактът, че съм глобил дори собствената си съпруга, показва ясно, че си вършим съвестно работа. Всички са равни пред закона и трябва да спазват правилата за движение”, коментира за “24 часа” Милчев.

Преди няколко години, когато камерата била монтирана до Орлов мост, на ден в този участък били снимани между 1500 и 2000 нарушители. В последните месеци тази бройка била намалена до 150-200 души на денонощие, казаха от КАТ. В момента изпращането на заснети нарушения се извършвало само с писма с обратна разписка, за да са сигурни служителите от Пътна полиция, че фишът е бил получен от собственика на заснетата в нарушение кола. Ако не той, а друг човек е бил заснет да превишава скоростта, освен декларация в КАТ трябва да бъде предоставено и копие от свидетелството за управление на прегрешилия шофьор.