Добро утро в четвъртък!

Архив Пловдив

11-10-2012, 07:05

Снимка:

ПловдивУтре, архив

Автор:

ПловдивУтре

Всичко от Автора

Вицепрезидентът се среща с членове на Комисията по култура, образование и медии в Пловдив

С изключително ниски температури започва четвъртък. Минималните сутршни ще са между 4 и 9 градуса. Денят ще е предимно слънчев и тих. Максималните температури ще се повишат с 2-3 градуса и ще достигнат до 24 градуса.

Обучението на полицейски служители от “Охранителна полиция” за оказване на първа долекарска и неотложна помощ на пострадали при катастрофи, бедствия и аварии ще се проведе в сградата на БЧК в Пловдив.

Проявата е в изпълнение на съвместна програма между ОДМВР–Пловдив и Областния съвет на БЧК–Пловдив. Курс с полицаите се ще се проведе от 09 до 13 часа на ул. Стойчо Мушанов” № 48.

Ремонтите в „Южен” продължават с пълна сила. Райкметът Людмил Русанов ще даде старт на реконструкции в района от 10, 30 часа на ул. ”Стефан Стамболов”№3,5 и 7.

Вицепрезидентът Маргарита Попова ще се срещне в Пловдив с членове на Комисията по култура, образование и медии на Европейския парламент, водени от председателката Дорис Пак. В третия ден от изнесеното заседание на комисията евродепутатите ще проведат срещи и с представители на неправителствени организации, на фондация” Созопол” и на Народна библиотека „Иван Вазов”.

Среща с медиите организира партия НИЕ в централата на ул. „Гладстон” 13. Ще говори председателят на групата общински съветници Славчо Атанасов, секретарят на НИЕ Слави Георгиев и членът на националното ръководство Борислав Инчев.

Японски делегати гостуват за 40-годишнината от възстановяването на побратимяването на Окаяма и нашия град днес. Кметът Иван Тотев и председателят на Общинския съвет арх. Илко Николов ще ги приемат в 18 часа в Заседателната зала на общината.

На следващия ден един от членовете на делегацията Исао Оказаки, специалист по управление на бедствията, ще сподели опита на Япония в кризисни ситуации пред студенти. Ансамбъл „Тракия“ ще очарова делегацията с красотата на българския фолклор и танц в залата си в Кичук Париж.

Днес е ден на Перник. В тази връзка с помощта на своите доброволци Българският Червен кръст организира фондонабиране с касички, разположени на ключови места в областните градове. Ще има и плакати - „Послания на надеждата", на които гражданите и минувачите с отпечатък от дланта си символично ще подадат ръка на пострадалите.

Най-големият биосферен резерват в Родопите – „Червената стена” навърши 50 години. В тази връзка на местностна Еленина поляна край Бачково ще започне тържество от 11 часа. Ще присъстват представители на МОСВ, кметовете на населените места, попадащи в границите на резервата, представители на различни институции – партньори на РИОСВ-Пловдив в опазването и устойчивото управление на резервата, представители на екосдружения от региона.