Вижте кои улици и булеварди ще се ремонтират догодина!

Архив Пловдив

11-10-2012, 15:03

Снимка:

plovdiv.utre.bg, архив

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Ще разширяват "Коматевско" и "Пещерско шосе", по-широк ще става и бул. "Васил Априлов"

Започва проектирането на нови улици и пътни обекти в Пловдив. Очаква се да бъдат подписани договори с фирми, които ще подготвят проектите и работните документи.

Приоритет е разширението на булевард „Коматевско шосе“ от ул. „Александър Стамболийски“ до входа на квартал „Коматево“ и реконструкция и разширение на бул. „Пещерско шосе“ в участъка бул. „Копривщица“ до улица „Явор“.

Стойността на проектирането на тези два обекта е 115 200 лева  ДДС.

Работи се по документацията и на „Реконструкция и разширението на булевард „Васил Априлов“ в участъка от кръстовището на Централна гара до булевард „Шести септември“ и продължението на улица „Проф. Цветан Лазаров“ като елемент на първостепенна улична мрежа“.

Избран е изпълнител за проектиране и на „Пробив на водна палата – Транспортен възел на две нива за връзка на бул. „Цар Борис  III Обединител и бул. „Марица –юг“ и основен ремонт на бул. „Руски“ в участъка от кръстовището на Централна гара до бул. „Шести септември“. Стойността на това проектиране е  225 240 лева с ДДС.

Реализирането на част от обектите ще стартира още през следващата година. В този мандат за първи път Община Пловдив планира реконструкция на улична мрежа след създаване на проектна готовност. Това ще доведе до по-ясни срокове и точни цени за всеки обект, коментира инж. Иван Тотев.

До 15-т дни се очаква да бъде обявена процедурата за проектирането на булевард „Северен“, както и на система за велоалеи в целия град.