11 октомври – да помогнем на Перник!

Региони

11-10-2012, 08:16

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Да подкрепим перничани!

В Деня за Перник – 11 октомври, заедно със своите доброволци Българският Червен кръст организира набиране на средства с касички, разположени на ключови места в областните градове. Ще има и плакати - "Послания на надеждата", на които гражданите и минувачите с отпечатък от дланта си символично ще подадат ръка на пострадалите, съобщава БГНЕС.


Касичките на БЧК в София ще бъдат разположени от 16.00 до 18.30 часа в подлеза на Софийския университет "Св. Климент Охридски", в градинката пред Националния дворец на културата (до паметника на Фритьоф Нансен), в Докторската градина и на входа на Борисовата градина (до езерото "Ариана"). Резултатите от акцията в цялата страна ще бъдат обявени на следващия ден.


На 11 октомври - Ден за Перник, призоваваме в 12:55 часа всички българи, където и да се намират, да изпратят 1 SMS на 1255, заявяват организаторите от БЧК. Чрез клубовете на БМЧК много училища са заявили своето желание да се включат в инициативата. В София учениците от 9-та Френска езикова гимназия "Алфонс дьо Ламартин" точно в 12.55 часа ще се съберат в училищния двор, за да изпратят заедно SMS на номер 1255.