Избрани Новини
РЕЦЕПТАТА НА СИДОНИЯ: Печен патладжан с моцарела и доматена салца
Сидония Радева ви предлага изкушение за цялото семейство
Продукти:
За доматената салца:
2 с.л. зехтин
3 домата, нарязани на ситно
2 скилидки чесън
6-7 листа босилек
2-3 бр. сушени домати
3 бр. чери домати
1 с.л. марината от сушените домати
1 ч.л. захар
сол
черен пипер
1 патладжан
250 гр. моцарела
1 ч.л. песто сос
Начин на приготвяне:
Стъпка 1:
В загрят зехтин се сотира чесъна и се добавят доматите. Запържват се около 5 мин. и се добавят нарязаните сушени и чери домати, листа босилек, и подправките. Оставя се на тих огън около 4-5 минути.
Стъпка 2:
Патладжана се реже на половина и се правят ветрилообразни разрези. На тефлонов тиган се запича патладжана от едната страна.
Стъпка 3:
Поставя се патладжана в тавичка и върху него се подрежда моцарелата и се покрива с доматената салца. Пече се в предварително загрята фурна на 170 С около 6-7 минути.
Стъпка 4:
При сервиране се поръсва с песто сос.
Топ Новини