РЕЦЕПТАТА НА СИДОНИЯ: Печен патладжан с моцарела и доматена салца

Гурме

11-10-2012, 12:18

Автор:

Сидония Радева

Всичко от Автора

Сидония Радева ви предлага изкушение за цялото семейство

Продукти:

За доматената салца:

2 с.л. зехтин
3 домата, нарязани на ситно
2 скилидки чесън
6-7 листа босилек
2-3 бр. сушени домати
3 бр. чери домати
1 с.л. марината от сушените домати
1 ч.л. захар
сол
черен пипер

1 патладжан

250 гр. моцарела

1 ч.л. песто сос

 

Начин на приготвяне:


Стъпка 1:
В загрят зехтин се сотира чесъна и се добавят доматите. Запържват се около 5 мин. и се добавят нарязаните сушени  и чери домати, листа босилек,  и подправките. Оставя се на тих огън около 4-5 минути.

Стъпка 2:
Патладжана се реже на половина и се правят ветрилообразни разрези. На тефлонов тиган се запича патладжана от едната страна.

Стъпка 3:
Поставя се патладжана в тавичка и върху него се подрежда моцарелата и се покрива с доматената салца. Пече се в предварително загрята фурна на 170 С около 6-7 минути.

Стъпка 4:
При сервиране се поръсва с песто сос.