Бъдещето на мобилните разплащания е факт с Cellum България

Портфейл

11-10-2012, 13:42

Снимка:

Bulgariautre

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Плащай сигурно и лесно през телефона си

"Целум България", доставчикът на нова услуга в областта на мобилните разплащания, анонсира днес своите първи партньорства в България и възможностите, които  ще предостави на своите клиенти.

Само 6 месеца след откриването на първия си офис в София, „Целум България“ вече е в готовност да стартира услугите на компанията, които ще превърнат мобилния телефон в „интелигентен портфейл", чрез който могат да се зареждат предплатени карти, да се плащат битови сметки, да се купуват стоки от интернет.

Cellum Pay стартира в партньорство с MasterCard и той включва брандa MasterCard Mobile.

Всяка карта, издадена от банка в България, може да бъде включена в мобилния телефон.

Процесът на регистрация е максимално улеснен и се извършва само от смартфон, без да е необходимо посещаване на офиси на банки или на мобилни оператори, а покупките се извършват чрез QR код.

„Целум България", освен за отделния клиент, предлага и редица предимства за търговците и доставчиците на стоки и услуги.

Привържениците на пазаруването чрез QR код нарастват и използването на мобилния телефон като разплащателно средство им дава възможност да достигнат до клиентите си по-бързо и ефективно, като им осигурява и допълнителен канал за увеличаване на продажбите.

„Преди шест месеца, при откриването на нашия офис, обещахме, че от октомври ще предоставим възможност да се купуват билети за концерт през телефон. За нас е истинско удоволствие, че се движим напред в тази посока, за да успеем да изпълним нашето обещание и същевременно е голямо предизвикателство да предложим на българите услуга, която отдавна е достъпна и улеснява европейските потребители.” каза Владимир Буюклиев, изпълнителен директор на „Целум България“.

Габриел Гита, мениджър „Бизнес развитие“ Централна и Източна Европа, MasterCard коментира:

„В не толкова далечно бъдеще всяко мобилно устройство ще бъде търговско устройство. Както потребителите, така и търговците ще могат да имат повече гъвкавост и избор. Потребителите ще пазаруват и ще правят плащания по начина, който най-добре отговаря на техните нужди и начин на живот в магазини, онлайн, или чрез мобилно устройство, а търговците ще могат да предоставят най-доброто преживяване за потребителите и ще създават лоялност у всеки потребител. В MasterCard ние разбираме, че когато става дума за еволюция в сферата на плащанията, няма решение, което да отговаря на всички нужди едновременно. В сътрудничество с Целум България, както и с наши издатели, технологични партньори и търговци – ние помагаме за създаването на преживявания, които надминават нуждите и очакванията на потребителите и търговците“.

***

Cellum е водеща корпоративна компания на унгарския пазар за развитие на мобилни сделки и услуги. Създадена през 2000 г., тази бързо разрастваща се технологична компания обхваща всички области на м-търговия, включително търговия чрез мобилни устройства, мобилните плащания и безконтактната технология "Комуникации в близък обхват“- NFC (Near Field Communications). Днес, повече от един милион сигурни мобилни транзакции се обработват от системите на Cellum в Унгария. Cellum България е акционерно дружество, създадено през 2011 г. съвместно с Корпоративна Търговска Банка и унгарската компания Cellum.