Русенци скочиха срещу проститутки, на 112 ги отрязали

Общество

11-10-2012, 15:15

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Хората заплашват сами да патрулират за да решат проблема с жриците

В България е имало всякакви обединения на хора, но родители от русенски квартал със сигурност ще създадат уникален комитет. Те се обединяват срещу проституцията в техния квартал, който се намира в близост до международния булевард "България", съобщи БГНЕС.

Притесненията им са свързани най-вече с факта, че жриците на любовта и сводниците им са окупирали дворовете на близкото училище и детска градина. Хората са недоволни, защото леките момичета ползват за платените си услуги подлезите, които са единственото място за безопасно пресичане на булеварда.

Родителите ги е страх дори, че сводниците може да си търсят нови момичета сред ученичките, които са предимно от ромски произход.

Хората непрекъснато подават сигнали на тел.112, но жалбите им се приемали за неоснователни, защото няма регистрирано физическо насилие.

Полицията патрулирала в района, но ефектът бил краткотраен, тъй като проститутките заемали веднага местата си след като униформените си тръгнели.

Недоволните русенци искат по-строги закони, за да не се създава комфорт за жриците на любовта. И заплашват сами да си организират патрул, за да прогонят леките момичета.

От Първо РПУ-Русе обясниха, че знаят за проблема и се опитват да се справят с него според силите си.