Дадоха старт на пътните ремонти в Южен

Мисия Пловдив

11-10-2012, 00:00

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Началната точка на кампанията е улица „Стефан Стамболов“

В пловдивския район Южен бе даден официален старт на програмата за реновиране на пътищата. Началната точка на ремонтите е улица „Стефан Стамболов“. Там първа копка направи и. д. кмет Людмил Русанов. Той изказа задоволство, че след дълго чакане, безброй сигнали от граждани и съдебна одисея, която стигнала чак до ВАС и забавила ремонтите с близо 4 месеца, те вече стартират.

 

Русанов изтъкна, че за ремонта са отделени 275 хиляди лева за асфалтиране, 58 хиляди лева – за тротоарни настилки и паваж и 50 000 – за осветление. Успоредно ще се работи и по проект за облагородяване на близкия парк, който ще струва 10 хиляди лева. Там ще бъдат изградени беседки, алеи и детски кът, които ще бъдат обградени от зеленина. Площта, на която се работи в момента, е около 10 000 квадратни метра. Дейностите по стартиралата програма в района трябва да приключат до края на следвашия месец.

 

Ремонти предстоят още на улциите „Пере Тошев“, „Димитър Талев“, „Братя Бъкстон“ „Лозарска“ и др. Средствата са събрани благодарение на повишената събираемост от наемите на гаражи, терени и павилиони, които до момента възлизат на близо 680 хиляди лв. Очакваме до края на годината приходите по това перо да достигнат 900 000 лева, похвали се още Русанов.