„Кан Крум” е сред фаворитите в първенството по прескачане на препятствия

Архив Бургас

11-10-2012, 16:06

Автор:

Марин Боянов

Всичко от Автора

В същото време от ръководството на конния клуб недоумяват защо за този скъп спорт единствено в Бургас, спортия клуб не ползва облекчения за използването на съоръженията в тренировъчния процес.

Бургаският клуб по конен спорт „Кан Крум“ е сред фаворитите на Националното първенство по прескачане на препятствия, което ще се проведе този  уикенд (от 12-ти до 14-ти октомври) на конна база Войводиново, край Пловдив.

Това твърдение се налага след като Мона Лиза и Никита, заедно с опитния състезател Пламен Радославов записаха блестящи победи в три престижни турнири през септември. 

Само преди месец републикански шампион при децата стана бургазлийката Гергана Стоева с кобила Роксана II, които също са възпитаници на ККС „Кан Крум“ - Бургас, но от тази година се състезават за друг бургаски клуб - „Черноморец“. Ето защо бургазлии ще очакват с интерес представянето на Роксана II, тази неделя при 7-годишните коне. 

В същото време от ръководството на конния клуб недоумяват защо за този скъп спорт единствено в Бургас, спортия клуб не ползва облекчения за използването на съоръженията в тренировъчния процес. Дори обратно – плаща наем за съоръжения, които е закупил сам.

„Това е практика, която не съществува в нито един друг спорт. При така наложената система, вместо да се популяризира и подпомага конния спорт, той остава елитарен и достъпен само за шепа хора – саяви председателят на клуба Георги Базотев . По този начин от лесно достъпната конна база не могат да се възползват бургаските деца” - смята председателят на „Кан Крум“ - Бургас Георги Базотев.