Добро утро в петък!

Архив Пловдив

12-10-2012, 05:06

Автор:

Мари Панчева

Всичко от Автора

Екипът на PlovdivUtre празнува първи рожден ден!

Добро утро, пловдивчани. Петък е! Целият екип на PlovdivUtre Ви казва: Успешен, усмихнат, приятен ден!

Днес имаме мил празник – ставаме на една годинка. Първият ни рожден ден е повод да Ви благодарим, че избрахте нас, за да сте в течение на новините от любимия ни Пловдив.

Имаме и още една добра новина – днес лятото се завръща, слънце и температури до 26 градуса чакаме в последния работен ден. А през следващата седмица живакът ще удари дори 30 градуса.

Днес от 10 ч. кметът на район „Източен” Петър Петров ще открие новата многофункционална спортна площадка в Основно училище ”Пенчо Славейков”. Той ще даде първия пас в  първия футболен двубой между юношите на ФК „Локомотив” с треньор  Тодор Костов и училищния тим. След края на  мача учениците ще продължат състезанията на спортната база в с. Оризаре, където ще играят баскетбол, волейбол и щафетни игри. Директорката Гергана Аврамова

Очаквам новата придобивка да мотивира учениците за високи спортни резултати и успешна учебна година, сподели директорката на училището Гергана Аврамова.

За поредна година хора с увреждания ще прекарат един работен ден редом със служителите на на голяма верига магазини у нас. Под мотото „Има място, в което не съществуват граници“ , 12 младежи в неравностойно положение от Център Социална Рехабилитация и Интеграция" и сдружение "Различни, но равни" ще успят да навлязат в работното ежедневие.

Московският театър „Школа за съвременна пиеса” ще разкрие днес подробности за своето най-известно представление „А що сте с фрак?”. Домакини на гостуващите актьори е Драматичен театър Пловдив.

Имамите от Пловдив и региона пък ще разкажат на какъв етап е делото им срещу районния мюфития за източването на заплатите. На специална среща ще бъдат изнесени и други информации за нарушения от страна на районното мюфтийство.

И нещо любопитно:

Днес е денят на...яйцето. От 1996 година той се отбелязва във втория петък на месец октомври с решение на Международната комисия по яйцата, за да се популяризира ползата от яйчните продукти. На този ден в много страни по света се организират фестивали на яйцето, готварски конкурси и специални забавления за децата.