Преди да полудеем трябва да си изберем представител

Най-доброто от печата

12-10-2012, 07:54

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Ще пишем декларация кой да ни представлява

Всеки българин ще трябва подпише декларация, в която трябва да посочи кой ще го представлява ако полудее. Това предвиждат законодателни промени внесени от правосъдния министър Диана Ковачева, съобщава 24 часа.

Идеята е всеки да упълномощи друг човек да го представлява пред институциите, например пред съда, в случай че се разболее психически. Съдът задължително ще се съобразява с декларацията, когато се определя настойник.

"Концепцията е резултат от ангажимента, поет от България с ратифициране на Конвенцията за правото на хората с увреждания на 26 януари т. г.", допълва изданието.

Промените по върховете на родното здравеопазване пък са сред акцентите на в. "Труд".

Директорът на Изпълнителната агенция по лекарствата Александър Янков подаде оставка, като изтъкна мотива "лични причини". Според източници на вестника обаче той е бил принуден да оваканти поста, тъй като бил в близки отношения с "неправилните" фармацевтични компания.

Софийският общински съвет също дебатира рокада в столичния здравен сектор. Д-р Иван Костов, бивш директор на
"Шейново", да оглави софийската Първа АГ болница "Св. София".
 
И докато вървят промени по върховете в здравеопазването, епидемия от хепатит А върлува в страната, алармира "Телеграф".
 
Инфекциозните болници са препълнени, като засегнати са областите София-град, София-област, Монтана, Видин и Враца. Основният симптом е пожълтяването, а епидемолозите предупреждават, че вирусът се предава лесно и е много устойчив, дори при ниски температури.