Спипаха Меткето и Пикьора в Перник, полицията иззе луксозни коли

Крими

12-10-2012, 11:53

Снимка:

Ивайло Божинов, БългарияУтре

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Единият автомобил е издирван в Шенгенската система

Криминалисти иззеха три луксозни автомобила от криминално проявени от Перник, като едната от колите е издирвана в ШИС.

 

При акция на пернишката полиция в квартал "Църква" е намерен лек автомобил "БМВ" 530, обявен за издирване в Шенгенската информационна система, съобщиха от пресцентъра на МВР.

 

Луксозното возило било без регистрационни табели и е иззето при проверка в имоти, използвани от Меткето и Пикьора, и двамата криминално проявени. Полицейските регистрации на първия са за кражба, унищожаване и повреждане на чуждо имущество и хулиганска проява, на втория – за нанасяне на средна телесна повреда, унищожаване и повреждане на чуждо имущество и измама.

 

В хода на акцията, в пункт за регистриране на моторни превозни средства в квартал "Калкас", органите на реда задържали джип "Нисан Патрол" с променен идентификационен номер. Изяснено е, че опиталият да регистрира джипа има връзка с престъпната дейност на Меткето и Пикьора.

 

При опит да бъде регистриран в КАТ-Перник криминалистите задържаха още един автомобил - "Исузу Тройлер" с пренабити номера на рамата, собственост на перничанин.

 

Трите леки автомобила са иззети, образувани са досъдебни производства и работата по случаите продължава. От МВР припомнят, че в гараж в началото на юли 2012 година бяха открити 33 двигателя със заличени номера и множество авточасти от марката "БМВ". В началото на годината, в рамките на планирана акция седем перничани бяха задържани с множество авточасти и аксесоари от коли с неустановен произход. Открити бяха и над 100 бойни патрона за пистолет "Макаров".