Любо, момчета, България цяла към вас гледа!

Спорт

12-10-2012, 15:56

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sportline

Всичко от Автора

11 мъже на терена и 30 000 фенове по трибуните отново ще бъдат едно цяло

Дойде часът на истината! Тази вечер в 21:00 на светинята "Васил Левски" в София националният отбор на България ще изиграе третия си мач от световните квалификации в група "В". Четата на Любо Пенев приема Дания. Цалата страна гледа към "лъвовете", всички вярваме в успеха. 11 мъже на терена и 30 000 фенове по трибуните отново ще бъдат едно цяло по пътя към него. Защото можем, защото сме българи!

След първите два мача имаме 4 точки от равенството 2:2 с Италия и победата с 1:0 над Армения. Въпросните срещи отново се играха в София. Изходът от днешния сблъсък до голяма степен ще покаже дали хората на Любо имат реален шанс да се борят за класиране на Мондиал 2014 в Бразилия.

Проблемите пред Пенев са големи, той не може да разчита на цели петима играчи довечера - Емил Гъргоров, Георги Сърмов и Петър Занев, Светослав Дяков и Веселин Минев. Първите трима са контузени, другите - наказани. Харизматичният треньор обаче никога не се предава.Какъвто и да е съставът, едно е ясно - при Супер Любо България ще атакува и ще търси трите точки до последната минута. А ние ще помогнем от трибуните.

Отборът на Дания до момента има само един изигран мач в нашата група, в който завърши наравно 0:0 с Чехия. В послединте години "червеният динамит" не блести с някакви големи звезди, но въпреки това си остава сериозен фактор в европейския футбол. Единственият проблем пред наставника на датчаните за този мач е отсъствието на двамата основни вратари Андерс Линдегаард и Каспер Шмайхел, които бяха извадени от групата.

Досега България има 13 изиграни мача срещу Дания и статистиката в тях е на наша страна. "Трикольорите" са записали 4 победи на сметката си срещу 3 на съперника и 6 пъти срещите са завършвали наравно. Време е за петия успех! Тази вечер, на "врящия котел" "Васил Левски". Бъди там, помогни на Любо и момчетата, изживея поредната незабравима българска вечер!