Ще не ще Борисов зад референдума за "Белене"

Политика

12-10-2012, 16:52

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

И той и Фидосова се надяват обаче КС да го обяви за противоконституционен

ГЕРБ ще подкрепят референдума с какъвто текст дадат от БСП, коментира пред журналисти премиерът Бойко Борисов след консултацията при президента за формулировката на въпроса за бъдещия вот за "Белене".

"Ако не подкрепим референдума, БСП ще кажат: Виждате ли, те са против демокрацията, и не искат да чуят хората. Като им подкрепим това, че техните юристи са слаби, ще мине време и Конституционният съд ще вземе решение и то може да отмени референдума", допълни Борисов.

Според него е безспорно, че въпросът на левицата в подписката, която събираше парафи за референдума, е манипулативно зададен

"Имам от толкова много места вече информация, че са питали дали искате по-скъп или по-евтин ток. Всеки нормален човек ще напише, че предпочита по-евтин. Но това е всъщност капанът, който в момента БСП ни зададе – един противоконституционен текст да бъде подкрепен от ГЕРБ в парламента. Тъй като ние сме за референдум като форма народът да каже своята дума, с ясното съзнание, че подкрепяме противоконституционен текст, ще гласуваме да се проведе референдумът и то в най-кратко време", каза премиерът Бойко Борисов.

На свой ред шефката на парламентарната правна комисия Искра Фидосова заяви, че по изчисления на ГЕРБ референдумът ще е в края на януари или през февруари догодина.
През следващата седмица от ГЕРБ ще предложат на останалите парламентарни групи референдумът да се плати със средства от субсидиите на партиите пропорционално на представителството им в парламента, допълни Фидосова.