Елитни ВУЗ-ове на "Образование без граници" в НДК

Мисия София

12-10-2012, 17:02

Снимка:

Образование без граници

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Седмото издание ще се проведе между 19 и 21 октомври

Баварските университети идват на „Образование без граници”, което ще се проведе от 19-21 октомври 2012 г. в НДК, съобщиха организаторите.

Бавария е най-голямата провинция в Германия, която се гордее с една от най-добрата образователна система в страната.

В нейните граници попадат едни от най-големите и популярни университети като Техническия университет и Лудвиг Максимилиан университет от Мюнхен.

На седмото издание на „Образование без граници” (19 – 21 октомври, НДК, София) специален гост ще бъде германска академична организация Bavarian Academic Center for Central, Eastern and Southeastern Europe (BAYHOST) – обединяващата институция на всички изследователски университети, университетите за приложни науки и художествените академии в рамките на федералната провинция Бавария.

Освен информация за различни бакалавърски, магистърски и докторантски програми, в НДК всички заинтересовани могат да намерят различни видове стипендии за Германия.

В това число влизат годишните й стипендии за завършилите в рамките на Бавария студенти, идващи от държави като България, Хърватско, Полша, Румъния, Сърбия, Словакия, Чехия, Украйна и Унгария.

Този вид стипендия цели приоритетно субсидирането на аспиранти и докторанти, които да бъдат стимулирани да продължат академичната си реализация в баварските университети, след като са получили вече диплома за магистър в някой от същите.

Крайният срок за подаване на документи за идната учебна 2012 – 2013 година е 1 декември 2012 г.

Седмото поредно издание на „Образование без граници” ще се проведе между 19 и 21 октомври в Националния дворец на културата в София. Откриването е от 11 часа на 19 октомври.

Входът е свободен след предварителна регистрация на www.edu-fair.eu или на място в НДК.