Bulgariautre: Кой, кога, къде

Региони

12-10-2012, 19:28

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Предстоящите събития в страната за 13 октомври

Русе

Премиерът Бойко Борисов ще посети града и ще инспектира новостроящия се участък от АМ „Хемус” Шумен – Белокопитово.
Министър-председателят и министър Свилен Нейков ще прережат лентата на реновираната лекоатлетическа писта на градския стадион в Русе. След това премиерът, заедно с министрите Вежди Рашидов и Лиляна Павлова ще открият модернизираната зала „Филхармония”. Програмата на министър-председателя включва и инспекция на приключилата реставрация на крепостта „Сексагинта Приста”.
По-късно през деня премиерът и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова ще инспектират новостроящия се участък от АМ „Хемус“ - Шумен – Белокопитово и археологическите дейности по трасето.
След това двамата ще проверят ремонтните дейности на пътя Русе – Шумен.

Първомай

Заместник-министърът на земеделието и храните Светлана Боянова и евродепутатът от ЕНП Мария Габриел ще се срещнат със земеделски производители от Пловдивско. Тема на срещата е новата Обща селскостопанска политика и развитието на селското стопанство в областта. Форумът е от 11:00 ч. в сградата на община Първомай. От 12:45 ч. ще има и пресконференция.

Пловдив

С празнични Вечерни във всички епархии на Българската православна църква започва де се чества една от най-почитаните у нас светици – Преподобна Параскева – Петка Търновска (Епиватска) - Петковден. В навечерието на храмовия празник на едноименния пловдивски храм, носещ името на Преподобна Петка Епиватска Празнична Вечерня ще отслужи Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай. Началото е от 18.00 часа.

Благоевград

Най-добрият фентъзи разказ ще бъде награден по време на международния конкурс за фантастика „Златен кан“, който ще се проведе от 11:30 часа в зала „22-ри септември” в Благоевград.

Батак

Двудневен фолклорен фестивал в местността „Надпяването” до яз. Батак ще запознава гостите с възможностите за туризъм в рибарските области. „Надпяването 2012” е с конкурсен характер и ще се проведе на 13 и 14 октомври.

село Хан Аспарухово

„Ден на паметта" по случай 100-годишнината от обявяването на Балканската война ще бъде отбелязан в с. Хан Аспарухово, Община Стара Загора.
В 10.00 ч. в храма „Св. Св. Кирил и Методий“ ще започне заупокойна Света литургия. В 10,45 ч. в тържествена обстановка ще се извърши поклонение и ще бъдат поднесени цветя на войнишкия паметник. В 11.00 ч. програмата ще продължи на сцената на местното читалище.